Lust att Skapa
Nyfiket, lekfullt & gemenskapande
Lust att skapa är terminskursen för dig som är nyfiken på Levande Verkstad och vill utveckla ditt skapande tillsammans med andra.
Kursinnehåll
Vi arbetar med Levande Verkstad som metod och använder många blandade material och tekniker som t ex papper, färg, lera, gips, textila material, trä, återbruk och digitala uttryck. Med fantasin, leken och berättandet som grund undersöker vi materialens uttrycksmöjligheter. Gruppen är betydelsefull i denna process och skapandet sker både individuellt och tillsammans med andra.
Läs mer om Levande Verkstads metod här.
Mål
- Väcka lust och inspiration för fortsatt eget skapande
- Få ta del av tekniker och verktyg för skapande i olika material
- Prova Levande Verkstads arbetssätt
- Reflektera över egna processer i relation till skapandet
Vem kan söka?
Kursen passar dig som vill ägna en period åt att utveckla dig själv och din kreativitet. Du kanske vill känna på hur det är att studera igen eller vill förbereda dig inför andra konstnärliga studier. Kursen kan vara ett sätt att byta spår och få ny inspiration av olika material.
Inga förkunskaper eller arbetsprover krävs. Det enda som krävs är att du har fyllt 18 år då kursen börjar. Kursen bedrivs på heltid och är berättigad till CSN.
Antagning sker efter grupp- eller enskild intervju. I antagningsprocessen försöker vi att utifrån de sökandes bakgrunder skapa en så heterogen grupp som möjligt. Vi tittar på motivation och undersöker förutsättningar för den sökande att kunna genomföra kursens alla moment. Nya sökande har företräde framför de som tidigare gått kursen.
Ansök här
Du ansöker genom att klicka på ansökningslänken. Innan antagning ingår en gruppintervju.
Ansökningslänken säger Södra Stockholms folkhögskola, men VT25 ges kursen av Skarpnäcks folkhögskola.
Kontaktuppgifter
Kontakta kursansvarig Sara Mollstedt om du har frågor om kursens innehåll.
E-post: sara.mollstedt@skarpnacksfolkhogskola.se
Frågor om din ansökan och övriga frågor besvaras av administrationen.
E-post: expeditionen@skarpnacksfolkhogskola.se
Telefon: 08-586 471 00