Fakta om Serier, illustration & animation – fortsättning, distans

Kursen kan användas som en fortsättning på Serier, illustration & animations grundutbildning, då du fortsätter fördjupa dina kunskaper i skapandet genom eget projekt, handledning och kontinuerlig feedback. Du kan också söka om du gått motsvarande utbildning eller redan är verksam inom någon av branscherna.

Kursen går på halvfart 50% och är studiemedelsberättigad på nivå A2 (gymnasienivå).

Kursen inleds med en inspirationsdag och avslutas med en redovisningsdag på Skarpnäcks folkhögskola i Stockholm. På den inledande träffen lär vi känna varandra inom gruppen. Kursdeltagarna deltar i workshops och får chans att dela med sig av sina projektidéer. På den avslutande träffen presenterar alla deltagare sina projekt och summerar terminen gemensamt.

Under terminen får du delta i workshops och inlämningsuppgifter online, och får även tillgång till inspelade föreläsningar av verksamma tecknare. Du får personlig handledning i din skapandeprocess av en av kursens pedagoger. Du kommer även ingå i en basgrupp, en grupp på ca 4-5 personer i klassen som är delaktiga i varandras skapandeprocesser. 

Kontakten med lärarna och kursdeltagarna sker via Google meet, Classroom och Instagram, där alla kan följa varandras processer och komma med feedback på allt från hur du kan komma ur låsningar till hur du kan utveckla ditt berättande. Detta blir som en loggbok där du kan följa din process och se din utveckling under terminen och samtidigt inspireras av dina kurskamraters processer, ett kollektivt lärande där alla bidrar med sina erfarenheter, tankar och kunskaper.

Som studerande på Serier, illustration & animation – fortsättning, distans får du även möjlighet att publicera ett urval på 10 sidor ur ditt skapande i Serier, illustration & animations antologi som trycks varje vårtermin. Om du jobbar med animation har du möjlighet att publicera dina filmer online och delta i antologin genom att hänvisa till din länk.

Ansök här

Här kan läsa om hur du gör en ansökan till serietecknarutbildningen