[TILLSATT] Ledigt jobb: Verksamhetssamordnare och projektledare/lärare


Är du en fena på att leda, kommunicera och administrera? Brinner du för folkbildning och vill bidra till utveckling mot ett samhälle där alla människor har goda förutsättningar för växt, utbildning och tillgång till kultur? Då är du kanske den vi söker! 

Skarpnäcks folkhögskola har nyligen genomgått en organisationsförändring med fokus på förstärkning av ledningsfunktionen. Därför söker vi dig som vill arbeta som personalansvarig samordnare för två av skolans arbetslag, kombinerat med arbete i ett projekt med nära koppling till folkhögskolans målgrupper och deltagare. 

Om arbetsplatsen

Vi kan erbjuda dig ett roligt och varierande arbete där det verkligen finns möjlighet att påverka och förändra på både samhällsnivå som för enskilda individer. Här finns utrymme för utveckling för både deltagare och personal. Skolan har en god struktur och vi är en positiv arbetsgrupp som trivs på arbetsplatsen och som är engagerade i skolan och folkbildningens möjligheter! 

Skolan ligger i Skarpnäck mellan storstad och naturreservat, nära tunnelbana och bussförbindelse till hela söderort. Vi har ljusa och trivsamma lokaler. På skolan finns flertalet olika kurser och inriktningar, som folkhögskolekurserna Allmän kurs, Fritidsledarutbildningen, Serier illustration och animation och kurser i svenska som andraspråk. Utöver det har vi även uppdragsutbildningar och projekt samt en konstskola med daglig verksamhet. 

Skolans deltagare motsvarar den mångfald av bakgrunder och erfarenheter som finns i samhället. Vi eftersträvar att skolans personal ska spegla denna mångfald. På Skarpnäcks folkhögskola arbetar vi mycket med makt- och normfrågor samt klimatfrågor och det är därför värdefullt om du har erfarenheter av och är positiv till att utvecklas ytterligare inom dessa områden. 

Skarpnäcks Folkhögskola har Folkuniversitetet som huvudman och ingår i Stiftelsen Stockholms Folkhögskola tillsammans med Södra Stockholms Folkhögskola och Sundbybergs Folkhögskola. Skolan har ca 200 deltagare och drygt 30 personer i personalgruppen. För mer info om skolan: www.skarpnacksfolkhogskola.se

Arbetsuppgifter    

Som samordnare förväntas du ta det övergripande ansvaret för våra arbetslag Allmän kurs och Svenska som andraspråk. För att trivas och fungera väl i samordnarrollen behöver du tycka om att arbeta med att skapa goda förutsättningar för lärarna och vara bekväm att iträda en ledarroll. Samordnarrollen innebär att du fungerar som arbetsledare med personalansvar där arbete med schema och tjänstefördelning, hantering av deltagarärenden, ledning av möten, pedagogisk utveckling, kursutveckling, viss budgethantering för arbetslagen samt ansvar för rekrytering av nya deltagare ingår. Som samordnare arbetar du på uppdrag från rektor och ingår i skolans samordningsgrupp tillsammans med tre andra samordnare. I samordningsgruppen, som utgör skolans ledningsfunktion, är uppdraget att bidra till skolans helhet, och utveckling prioriterat. 

Samordnarfunktionen innebär också att ta ansvar för processer för hantering av deltagare som har svårt att klara av studierna av olika anledningar. Det en merit om du har erfarenhet av NPF och anpassningar för denna målgrupp. 

Från våren 2023 ingår skolan i ett större projekt finansierat av Europeiska socialfonden. Projektet innebär att utveckla vägar som på sikt leder folkhögskolans deltagare till anställningsbarhet. Denna anställning innebär delvis arbete i projektet. Det är då meriterande om du har erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor och av att arbeta i projekt. 

Arbete med undervisning på någon av skolans kurser kan även komma att vara aktuellt. 

Kvalifikationer

Samordnarrollen kräver att du har erfarenhet av arbetsledning och gärna utbildning i ledarskap. Du behöver vara en person med god människokännedom och vara en bra kommunikatör då du dagligen möter olika människor med olika förutsättningar som du ska bemöta på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt. Vi värdesätter samarbete och du behöver därför vara socialt orienterad i din profession.

Förutsättningarna och arbetet på folkhögskola är ofta föränderligt och du behöver vara lösningsorienterad, flexibel och kunna entusiasmera deltagare, medarbetare och kollegor. Arbetsbelastningen kan vara varierande över tid, så därför krävs ett lugn och en god förmåga till prioritering, planering och framförhållning.

Då arbetet innebär arbete med tjänstefördelning och schemaläggning samt viss budgethantering och projektadministration behöver du vara bekväm med att hantera siffror och administrativa uppgifter.

Du behöver ha kunskap och erfarenhet av villkoren för folkhögskolans Allmän kurs. Viktigt är att du har intresse av och kunskap om folkbildning och folkhögskolans uppdrag och arbetssätt. Sökande ska ha arbetat minst tre år på folkhögskola. 

Vi använder datorer, digital lärplattform och molnlagring i stor omfattning på kurserna. Vi värdesätter att du som söker har hög digital kompetens.

Utbildning

Folkhögskollärarutbildning eller annan vuxenpedagogisk utbildning är ett krav. Ämnesbehörighet för kurser på gymnasienivå och ledarskapsutbildning är meriterande.

Anställningen

Anställningen är i grunden en lärartjänst med delegerat personalansvar. Anställningen är en ferieanställning. 

Omfattning 100% av en heltid.

Tillträde 7 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan och urval

Tjänsten är nu tillsatt och vi tar inte emot fler ansökningar

Kontakt

Kajsa Jungnelius – Rektor

Telefon: 08-586 471 01

Skarpnäcks folkhögskola

Fraktflygargatan 16

128 30 Skarpnäck

Facklig kontaktperson

Magnus Jonsson – Sveriges lärare

magnus.jonsson@skarpnacksfolkhogskola.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skrivet 2023-02-06
Gå tillbaka
Gå till toppen