Ledigt jobb: Skolsekreterare och stödperson
Skolsekreterare och stödperson – Skarpnäcks Folkhögskola – Tjänsten är tillsatt
Är du en kommunikativ administratör och en fena på att ha många bollar i luften? Brinner du för att stödja människor i deras utvecklingsprocesser och gillar att hjälpa till att lösa problem? Är du en engagerad, strukturerad och stresstålig person som vill jobba med flexibla och självständiga arbetsuppgifter i en kreativ folkbildningsmiljö med många samarbetssituationer? Då kanske du är den nya kollega som vi söker!
Anställning tillsvidare, deltid 75%
Om jobbet
Skolsekreterare och stödperson – Skarpnäcks Folkhögskola
Är du en kommunikativ administratör och en fena på att ha många bollar i luften? Brinner du för att stödja människor i deras utvecklingsprocesser och gillar att hjälpa till att lösa problem? Är du en engagerad, strukturerad och stresstålig person som vill jobba med flexibla och självständiga arbetsuppgifter i en kreativ folkbildningsmiljö med många samarbetssituationer? Då kanske du är den nya kollega som vi söker!
Anställning tillsvidare, deltid 75%
Skarpnäcks folkhögskola söker en ny skolsekreterare och stödperson.
Arbetsbeskrivning
Tjänsten är en kombination av två funktioner, skolsekreterare och stödperson.
Som skolsekreterare jobbar du med administration och sköter mycket av vår allmänna kommunikation, dels med besökare till skolan och dels med blivande och nuvarande kursdeltagare. Skolsekreteraren bemannar vår expedition och har kontakt med i stort sett alla som befinner sig på skolan, vilket är ca 200 studerande och 35 personal. Det är viktigt med ett gott bemötande då du ofta blir den första kontakten med skolan genom besök, telefon eller mail. Det är viktigt att känna till utbildningsverksamheten eftersom många vänder sig till expeditionen med frågor om våra kurser.
I tjänsten ingår att göra all registrering av våra studerande och våra kurser, samt bereda underlag inför rapportering till bland annat CSN, SCB, SPSM och Folkbildningsrådet. Du kommer också att jobba med att föra lättare statistik över kursverksamheten. Du behöver kommunicera med all pedagogisk personal kring områden som antagningsarbete, utskick, beställningar och intygshantering, med mera. Praktiska uppgifter som att förbereda aktiviteter internt eller externt kan också förekomma.
Ditt arbete är självständigt, men du ingår i en administrativ grupp med nätverkstekniker, vaktmästare, ekonom, skolsamordnare och rektor.
Som stödperson har du mycket kontakt med skolans studerande och finns till hands för att stödja dem på olika sätt i syfte att få en fungerande skolvardag. I de kontakterna är samtalet ett viktigt redskap. Du finns ofta behjälplig för de studerande med kontakter utanför skolan i olika ärenden. Hur stödet kommer att se ut och organiseras är mycket varierande beroende på vem du stöttar och vad hen har för behov. Arbetet innebär samarbete med specialpedagoger, kurator, rektor och lärare.
Kvalifikationer
Du som söker tjänsten ska ha god datorvana och erfarenhet av administrativt arbete på skola eller liknande, gärna med erfarenhet av Schoolsoft, Google Drive eller annan typ av molnlagring.
Arbetet kräver att du har god människokännedom och är en bra kommunikatör.
Som person behöver du vara lösningsorienterad, flexibel och ha ett gott humör och en god ton i alla lägen. Du behöver vara beredd på att att arbetsbelastningen kan vara varierande över tid, så därför krävs en stresstålighet och en god förmåga till planering, framförhållning och att kunna hantera många saker samtidigt.
Du behöver ha bra tal- och skriftspråk på svenska då du kommunicerar både muntligt och skriftligt med många olika personer från olika delar av samhället.
Meriter
Det är meriterande om du har erfarenhet av folkhögskola och/eller folkbildning. Om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska är det också värdefullt.
Anställningsform, omfattning och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Omfattning: på 75%, fem dagar i veckan.
Tillträde 1 november, eller enligt överenskommelse.
Om skolan
Skolan ligger i Skarpnäck nära tunnelbana och bussförbindelse med hela söderort. Vi har ljusa och trivsamma lokaler. På skolan finns flertalet olika kurser och inriktningar som folkhögskolekurserna Allmän kurs, Fritidsledarutbildningen, Serier, illustration och animation och Bättre svenska för invandrare. Därutöver har vi även uppdragsutbildningar och projekt samt en konstskola med daglig verksamhet.
Skolans deltagare motsvarar den mångfald av bakgrunder och erfarenheter som finns i samhället. Vi eftersträvar att skolans personal ska spegla denna mångfald. På Skarpnäcks folkhögskola arbetar vi mycket med Makt- och normfrågor och Klimatfrågor och det är därför värdefullt om du har erfarenheter och är positiv till att utvecklas ytterligare inom dessa områden.
Skarpnäcks Folkhögskola har Folkuniversitetet som huvudman och ingår i Stiftelsen Stockholms Folkhögskola tillsammans med Södra Stockholms Folkhögskola och Sundbybergs Folkhögskola.
Ansökan
Sista ansökningsdag 2022-09-30
Vi tar emot ansökan via e-post: Tjänsten är tillsatt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Kontakt
- Martin Wikström
Skolsamordnare
martin.wikstrom@skarpnacksfolkhogskola.se
08-586 471 03 - Kajsa Jungnelius
Rektor
kajsa.jungnelius@skarpnacksfolkhogskola.se
08-586 471 01