Ledigt jobb: lärare i svenska som andraspråk


Omfattning: Deltid 50-70%
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Är du en fena på svensk grammatik som brinner för att bidra till att personer med svenska som andraspråk ska få utveckla sin skriv- och språkförmåga? Är du en engagerad och strukturerad pedagog som vill arbeta med flexibla arbetstider i en kreativ folkbildningsmiljö? Då kanske du är den nya kollega som vi söker till skolstarten i höst!

Arbetet gäller i första hand undervisning och så småningom kursansvar på kursen “Skriv bättre svenska – distans”, men även undervisning på skolans andra kurser i svenska som andraspråk. Läs mer om kurserna på skolans hemsida. Du kommer att vara mentor för några av distanskursens basgrupper, och jobba med de deltagarnas språkutveckling. Tillsammans med de andra mentorerna på kursen bildar du ett arbetslag som träffas regelbundet för gemensam planering av delar av kursarbetet.

Arbetet med distanskursen kräver att du kan vara flexibel med dina arbetstider och t ex arbeta vissa kvällar, och enstaka lördagar, i stället för enbart reguljära skoltider. En del av arbetet kan med fördel göras hemifrån. Som kursansvarig lärare ansvarar du för antagningsarbetet till kursen, producerar information som text, bild och/eller video, introducerar nya deltagare till kursens plattformar och arbetssätt, kallar till arbetslagsmöten, håller i kursens klassråd och deltagande i skolgemensamma aktiviteter samt tar hand om eventuella problem som uppstår under kurstiden, utöver ditt arbete som mentor. Under läsåret 2022-2023 kommer du att arbeta tillsammans med den lärare som nu ansvarar för distanskursen.

Läs mer om jobbet här: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25975266

Skrivet 2022-04-25
Gå tillbaka
Gå till toppen