Ledigt jobb: Koordinator med fokus på öppen fritidsverksamhet


Vi söker medarbetare till Kunskapscentrum för fritidsledarskap. Sista ansökningsdag 5 september. Läs hela annonsen här: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/24995162

Kvalitetskoordinator
Kommun: Stockholm
Korta fakta om jobbet
Omfattning: Deltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
Kvalitetskoordinator –
1-2 års erfarenhet
Utbildning
Meriterande
Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Samhälls- och beteendevetenskap
Språk
Krav
Svenska
Engelska
Om jobbet
Vill du vara med och driva utvecklingen inom öppen fritidsverksamhet i Stockholms län? Nu söker Kunskapscentrum för fritidsledarskap (KC) en koordinator. Som koordinator för KC arbetar du bland annat med strategisk planering, omvärldsbevakning, fortbildning, kunskapsgenerering och att initiera och driva projekt.

Du har erfarenhet av omvärldsbevakning och strategisk planering.
Du ska ha ungdomskunskap och vilja att utveckla den öppna fritidsverksamheten i nära samarbete med kommuner, myndigheter och organisationer.
Du är kommunikativ och vill använda och utveckla digitaliseringens möjligheter.
Du är van vid att arbeta självständigt, är initiativrik och kan leda arbetet mot gemensamma målsättningar.
Det är meriterande om du har har fritidsledarkompetens och erfarenhet av projektledning samt av att utveckla och driva digital ungdomsverksamhet.

Kvalifikationer

Utbildning: Högskoleutbildning inom samhälls/beteendevetenskap eller utbildning som bedöms likvärdig.

Arbetslivserfarenhet: Tidigare erfarenhet av omvärldsbevakning, strategisk planering, koordinering, samordning, projektledning, verksamhetsutveckling är meriterande.

Personliga egenskaper: Du är nyfiken med ett inre driv, är intresserad av utveckling, är kommunikativ och gillar att samordna människor och grupper för att öka kvaliteten. Du behöver ha ett ordningssinne och vara en kontaktskapare.

Om företaget

Kunskapscentrum för fritidsledarskap (KC) är en regional samverkansorganisation för utveckling och utvärdering av metoder och ledarskap med fokus på öppen fritidsverksamhet för unga. KC utgörs av 13 kommuner och stadsdelar i Stockholmsregionen och fritidsledarutbildningen vid Skarpnäcks folkhögskola. Vi har även en systerorganisation i Östergötland bestående av kommuner i deras region i samverkan med Valla folkhögskola.

För mer info om KC: www.fritidsledarskap.se

Koordinatorn för KC har sin anställning på Skarpnäcks folkhögskola med rektor på skolan som chef. På skolan finns flertalet olika kurser och inriktningar som folkhögskolekurserna Allmän kurs, Fritidsledarutbildningen, Serietecknarutbildningen och Bättre svenska för invandrare. Därutöver har skolan även uppdragsutbildningar och projekt samt en konstskola med daglig verksamhet. Skolan har ca 200 deltagare och 30 personer i personalgruppen. För mer info om skolan: www.skarpnacksfolkhogskola.se

Skarpnäcks Folkhögskola har Folkuniversitetet som huvudman och ingår i Stiftelsen Stockholms Folkhögskola tillsammans med Södra Stockholms Folkhögskola och Sundbybergs Folkhögskola. Skolan ligger i Skarpnäck nära tunnelbana och bussförbindelse med hela söderort, mellan storstad och naturreservat.

Arbetsuppgifter

Med stöd av omvärldsorientering, forskning och gemensam kunskap ska du driva systematiskt utvecklingsarbete inom öppen fritidsverksamhet. Du arbetar på uppdrag ifrån och tillsammans med KC:s styrgrupp som utgörs av representanter från de 13 medlemskommunerna. I samarbete med fritidsledare och arbetsledare från medlemskommunerna arrangerar du fortbildningar, erfarenhetsutbyten, genomför projekt och bygger kunskap om öppen fritidsverksamhet. Du nätverkar och samverkar med kommuner, myndigheter och civilsamhället. Du följer och hämtar in och kommunicerar ut aktuell forskning inom området. Du samarbetar med nationella och internationella organisationer inom området öppen ungdomsverksamhet. I uppdraget ingår också att arbeta med KC:s budget.

Skrivet 2021-08-04
Gå tillbaka
Gå till toppen