Konstskolan LINNEA söker en ny konstlärare


Konstskolan LINNEA söker en ny konstlärare

Om arbetsplatsen

Konstskolan LINNEA är en kombinerad eftergymnasial konstutbildning och daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till personer med autism och/eller intellektuella funktionsvariationer. Vi är en liten, trygg verksamhet lokaliserad i Skarpnäck och är en del av Skarpnäck Folkhögskola. Deltagargruppen består av 14 personer och personalgruppen består av fyra lärare på deltid samt verksamhetsansvarig och en resurspedagog.

Vi ger undervisning i ämnena målning, teckning, form, grafik och konsthistoria. Våra deltagare får stöd i alla dagens moment efter sina unika behov.

Vi arbetar med en processpedagogisk metod och tydliggörande pedagogik som bygger på att deltagarnas arbetsmiljö ska bli så förutsägbar, begriplig och trygg som möjligt.

Skarpnäcks Folkhögskola har Folkuniversitetet som huvudman och ingår i Stiftelsen Stockholms Folkhögskola tillsammans med Södra Stockholms Folkhögskola och Sundbybergs Folkhögskola. Skolan ligger i Skarpnäck nära tunnelbana och bussförbindelse med hela söderort, mellan storstad och naturreservat. På Skarpnäcks folkhögskola finns flertalet olika kurser och inriktningar utöver Konstskolan LINNEA. Skolan har ca 200 deltagare och 30 personer i personalgruppen. För mer info om skolan: www.skarpnacksfolkhogskola.se

Arbetsuppgifter

Som konstlärare undervisar du inom måleri och teckning. Vi arbetar tematiskt och tjänsten innebär att följa och utveckla kursplanerna men också en hög grad av flexibilitet utifrån gruppen och den enskildes särskilda behov. Tillsammans med övrig personal tar du ett aktivt ansvar för att anpassa verksamheten efter deltagarnas behov och förutsättningar i enlighet med såväl utbildningens mål samt beställningar och genomförandeplaner via LSS. I arbetet ingår mentorskap till några av deltagarna..

Du är med och utvecklar såväl utbildningen som verksamhetens kvalitet, tillsammans  med den övriga personalen och i särskilda arbetsgrupper. I undervisning samt utåtriktat arbete tar du en aktiv roll i planering och genomförande i samarbete med personalteamet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en konsthögskoleutbildning och eget konstnärskap med erfarenheter inom främst måleri och teckning. Vi ser gärna en bredd i kompetens i olika konstnärliga tekniker för att kunna handleda deltagare i sina konstnärliga processer. Du vill dela med dig av din kunskap och du vill stimulera och stimuleras i skapande processer. Dokumenterad erfarenhet av målgruppen är ett krav och vi ser gärna att du har en vana av att göra pedagogiska anpassningar. Du har ett låg-affektivt bemötande och kan kombinera att upprätthålla rutiner och strukturer med att vara flexibel och anpassningsbar utifrån deltagarnas behov och dagsform. Du förstår vikten av balans i utmaningar och återhämtning och är redo att anpassa din undervisning utifrån deltagarnas behov. I teamet arbetar vi lösningsorienterat och tar hjälp av varandra för finna anpassningar för varje individ. 

Du har ett normkreativt förhållningssätt och intresse av att arbeta utifrån skolans fokusområden Makt- och normer samt Klimatfrågor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Utbildning

Konsthögskola

Arbetslivserfarenhet

Dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med målgruppen är ett krav.

Hemsida: www.konstskolanlinnea.se

Tillsvidareanställning om 60% av en heltid med i start januari 2023.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Anställningen är en ferieanställning.

Det finns även ett vikariat för januari-maj 2023. Vikariatet innebär till stor del samma arbetsuppgifter och kvalifikationer som tillvidareanställningen.  

Ansökan och urval

Maila din ansökan med tillhörande CV till ansokanjobb@skarpnacksfolkhogskola.se
Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 30 september 2022. 

Kontakt

Ana Hultgren Meijas – Verksamhetsansvarig
Telefon 072-092 57 64

Skarpnäcks folkhögskola / Konstskolan LINNEA
Fraktflygargatan 18
128 30 Skarpnäck

Skrivet 2022-08-26
Gå tillbaka
Gå till toppen