Skolstart och Covid-19


Hej alla blivande deltagare på Skarpnäcks folkhögskola!

Välkommen till skolstart nu på måndag den 17 augusti. Vi kommer att samlas i skolans kafeteria:

  • Serie och Fritidsledarutbildningen kl. 10
  • Allmän kurs Start, Bas, Individ, Omvärld och Bättre svenska kl. 11

Först och främst vill jag säga att det är roligt att du har valt att studera på Skarpnäcks folkhögskola och du hälsas därmed varmt välkommen till oss!

På folkhögskolan följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för studerande vilket i korthet innebär att vi kommer att ha verksamhet på plats i våra lokaler. För att minska risken för smittspridning av Covid 19 kommer vi att minska antalet klasser som är på skolan samtidigt, vilket innebär att vissa dagar kommer alla klasser att ha undervisning utomhus, på distans eller på någon annan plats. Mer information om när, var och hur kommer du att få av dina lärare när du kommer till skolan.

Corona kommer troligtvis att vara en del av vår vardag ett bra tag framöver och det är viktigt att vi hjälps åt för att vi ska hålla oss friska. Det är därför av högsta vikt att du följer de allmänna råden för att minska smittspridningen vilket i korthet innebär:

  • Stanna hemma om du har förkylningssymtom
  • Tvätta händerna ofta och mycket och använd handsprit.
  • Håll avstånd till andra människor och undvik fysisk kontakt

Mer information om hur du kan bidra till att minska smittspridningen finner du på Folkhälsomyndighetens hemsida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/bromsa-smittan–det-har-kan-du-som-privatperson-gora/

Om du har frågor hänvisar jag dig i första hand till kursansvarig för den utbildning du kommer att gå. Du kan också kontakta skolan på expeditionen@skarpnacksfolkhogskola.se.

Jag ser mycket fram emot att träffa dig och jag hoppas på en fin, rolig och spännande termin tillsammans!

Vänligen, Kajsa Jungnelius – rektor

Skrivet 2020-08-10
Gå tillbaka
Gå till toppen