Vårdbiträde

Vårdbiträde

Det här är en utbildning för dig som

  • vill arbeta med människor i ett vårdyrke
  • vill ha en utbildning med stor chans till jobb
  • minst har betyg i SFI C studieväg 2 och vill bli bättre på svenska

Denna kurs startar i augusti 2021 och slutar i juni 2022.

Denna kurs ger dig kunskaper i både svenska och vård- och omsorg så att du kan söka jobb som vårdbiträde i t ex äldreboende, hemtjänsten, personlig assistent eller som stöd till personer med funktionsnedsättning.

Kursen är på heltid, måndag till fredag mellan kl. 9 – 15. Vi har höga krav på närvaro så det är viktigt att du kan vara med hela dagen. Ibland kommer du att ha praktik på en arbetsplats, då kan det bli andra tider på dagen. 

Efter genomgången godkänd kurs får du ett kursintyg (inte betyg), du kan visa upp på arbetsplatsen du söker jobb på. Om läraren bedömer att dina språkkunskaper är tillräckliga, finns det möjlighet att göra det nationella sfi-provet, kurs D.

Lektionerna leds av lärare som har stor erfarenhet av vård och kan hjälpa dig att lära dig yrket som vårdbiträde. Vi jobbar med ett positivt och roligt sätt att lära sig vård och svenska. Det är viktigt att lära sig om kroppens hälsa och vad man kan göra för att själv må bra. I utbildningen jobbar vi också med musik, teater  och dans. Det är en metod du sedan kan använda i ditt yrke som vårdbiträde med de du hjälper i vården och omsorgen.

Du kommer att lära dig vårdkunskap och om hur kroppen fungerar, anatomi, medicin, psykologi, vanliga sjukdomar och olika symtom, friskvård, åldrande och demens m.m. 

Vi tycker det är viktigt att lära sig hur man som vårdbiträde på bästa sätt kan hjälpa människor. 

Många äldre behöver mycket hjälp men är svåra att hjälpa. Empati och tålamod är mycket viktigt i vården. 

Utbildningen är gratis, men vi har en materialavgift på 1050 kr. Denna avgift är kostnaden för bland annat böcker och studiebesök. Du behöver inte köpa några böcker själv. Endast resor med SL kan tillkomma. 

Antal platser: 15

Ansök till kursen här: https://skarpnacksfolkhogskola.se/ansokan/ansok-till-vardbitrade-med-sfi-d/