Studiemotiverande folkhögskolekurs – SMF

SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs är kursen för dig som:

• vill göra något meningsfullt i tre månader
  • är inskriven eller kan bli inskriven hos arbetsförmedlingen
  • saknar komplett slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan

Vi vill:

• ge dig chansen att prova på folkhögskolestudier
  • väcka din lust att studera igen
  • erbjuda dig en seriös möjlighet att pröva något som kan vara en sluss vidare till utbildning eller egna kreativa projekt

På Skarpnäcks studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) kan du i lugn takt komma igång med studier. Det viktiga här är inte dina tidigare prestationer utan att du får utveckla det du behöver för att gå vidare i livet.

Här kan du öva studieteknik och närma dig ämnen som samhällskunskap, svenska, matematik och engelska. Vi arbetar också praktiskt med olika må-bra-aktiviteter och skapande inslag som exempelvis enklare matlagning, kreativt pyssel, se film och gemensam bokläsning. Gruppens behov och intresse är en viktig utgångspunkt och du får vara med och påverka innehållet. Studie- och yrkesvägledning finns på skolan för stöd och rådgivning i frågor om fortsatta studier eller yrkesarbete.

Vi kommer att göra en del studiebesök i Stockholmsområdet och då och då använder vi vårt fina gröna närområde som klassrum.

Undervisning och aktiviteter sker till stor del integrerat med skolans allmänna kurs. Ganska ofta har vi även skolgemensamma aktiviteter med övriga kurser på skolan.

En vanlig dag hos oss börjar kl 9.00 och slutar oftast kl 14.30.

Hur lång är kursen?

Kursen är tre månader lång med löpande antagning. Sedan finns chans att fortsätta studera på skolans allmänna kurs. Eller så kanske du kommer på att du vill göra något helt annat? Hur som helst är vårt mål att du ska få en meningsfull tid hos oss då du kan utforska dina möjligheter och göra framtidsplaner.

Du blir anvisad till kursen via Arbetsförmedlingen. Kontakta vår SYV Martin för att få veta mer om kursen.

Nästa kurstart: 17 augusti och med öppen antagning sex veckor framåt.

Kom på studiebesök för intresserade: Torsdagar kl 13-14.30 under vecka 34-37

För arbetsförmedlare: Vårt kursid. är 245047