Studiemotiverande folkhögskolekurs – SMF

SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs är kursen för dig som:

• vill göra något meningsfullt i tre månader
  • är inskriven eller kan bli inskriven hos arbetsförmedlingen
  • saknar komplett slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan

Vi vill:

• ge dig chansen att prova på folkhögskolestudier
  • väcka din lust att studera igen
  • erbjuda dig en seriös möjlighet att pröva något som kan vara en sluss vidare till utbildning eller egna kreativa projekt

På Skarpnäcks studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) får du utan stress och press komma komma igång med studier. Det viktiga här är inte dina tidigare prestationer utan att du får utveckla det du behöver för att gå vidare i livet.

Tillsammans gör vi olika aktiviteter där du får öva studieteknik och närma dig ämnen som samhällskunskap, svenska, matematik och engelska. Vi arbetar också praktiskt med skapande och olika må-bra-aktiviteter som exempelvis skapande i olika former, enklare matlagning och att se film och läsa böcker ihop. Gruppens intresse formar aktiviteterna och du får vara med och påverka innehållet.

Vi kommer att göra en del studiebesök i Stockholmsområdet och då och då använder vi vårt fina gröna närområde som klassrum. Ganska ofta har vi gemensamma aktiviteter med resten av skolan, då träffar du andra studerande och får lite inblick i skolans andra kurser.

En vanlig dag hos oss börjar med en drop-in frukost från kl 9.00. Sedan arbetar vi hela gruppen tillsammans, ibland i en mindre grupp eller individuellt. Vi samtalar och diskuterar mycket för att lära av varandra. Vi slutar 14:30.

Hur lång är kursen?

Kursen är tre månader lång med löpande antagning. Sedan finns chans att fortsätta studera på skolans allmänna kurs. Eller så kanske du kommer på att du vill göra något helt annat? Hur som helst är vårt mål att du ska få en meningsfull tid hos oss då du kan utforska dina möjligheter och göra framtidsplaner.

Du blir anvisad till kursen via Arbetsförmedlingen. Kontakta vår SYV Shide för att få veta mer om kursen.