Gatans galleri

Gatans galleri

En konstkurs som tar plats

Gatans Galleri är kursen som genom konst och skapande synliggör, diskuterar och undersöker samtiden och funderar över framtidens möjligheter. Kursens klassrum är delat mellan skolans ateljé och de utrymmen vi äger gemensamt i staden och naturen.

Om kursen

Gatans Galleri är en både praktisk och teoretisk terminskurs i konst. Kursen tar sig an samtidskonsten på ett nyfiket och engagerat sätt. Vilka frågor och uttryck är aktuella inom konsten idag? Vi möter konsten och samtiden via utställningar, artiklar, konstnärer och studiebesök. 

Då kursen först och främst är skapande kommer du att få arbeta med en rad olika material och tekniker från grunden. Vi hittar inspiration till skapandet i de stora frågorna och i vardagslivet och vi lär känna staden vi bor i. Ateljén på skolan är vårt laboratorium där vi prövar oss fram till olika konstnärliga uttryck. Kursen tillvaratar gruppens styrka för att experimentera och reflektera och vi skapar både i grupp och individuellt. 

Under kursens gång rör vi oss utomhus på olika platser i staden och naturen. Ibland gestaltar vi på plats och andra gånger visar vi upp våra ateljéarbeten utomhus. Vi testar olika uttryck, från klassiskt måleri till digital ljudkonst, för att förändra och påverka stadens skrymslen och vrår.

Vem kan söka?

Kursen passar dig som är intresserad av konst och vill prova olika material och tekniker. Det enda som krävs är att du har fyllt 18 år då kursen börjar. Du ansöker med ett personligt brev och kallas till en intervju.

Följ Gatans Galleri på Instagram: @gatansgalleri

Kursen genomförs av Södra Stockholms folkhögskola. Läs mer om kursen på deras webbplats https://sodrastockholm.se/kurser/gatans-galleri/