Vill du lära dig mer svenska och lära dig mer om det svenska samhället i små grupper med engagerade lärare? Välkommen då till vår Etableringskurs på Skarpnäcks Folkhögskola. Kursen vänder sig till dig som har fått uppehållstillstånd och är inskriven på Etableringsprogrammet hos Arbetsförmedlingen. Kursen är på heltid under sex månader.

På etableringskursen studerar du svenska och vi anpassar undervisningen efter dina behov och tidigare kunskaper. Du får träna språket på många olika sätt. Vi gör också studiebesök och deltar i skolgemensamma studiedagar. Under kursens gång får du mer kunskap om de rättigheter och möjligheter du har i Sverige. Vi vägleder dig för att du ska kunna komma ut till vidare studier eller hitta ett arbete. Vi tränar också på grundläggande datorkunskap.

Efter kursen får du ett intyg att du deltagit på etableringskursen, där kursens innehåll framgår.
Om läraren bedömer att dina språkkunskaper är tillräckliga, finns det möjlighet att göra ett nationellt sfi-prov.

Vi ser även till att du har en CV och ett personligt brev som du kan använda när du söker till andra skolor eller söker arbete.

Vid slutet av Etableringskursen får du hjälp att söka vidare till nästa steg i din utbildning. Till exempel en yrkesutbildning eller nästa steg i SFI.

För arbetsförmedlare: Kurs id – 272999. Antagning från 18 augusti 2022